Binnen ons moderne bedrijf hebben wij een speciale afdeling voor de Citroen 2cv ook wel liefkozend “De Lelijke Eend” genoemd. Dat is natuurlijk een beetje een Vreemde eend in de bijt als je kijkt naar het moderne wagenpark dat wij in onderhoud hebben, echter dit heeft een historie.

 

Jan werkt in zijn Een(d)tje aan de 2CV’s. Jan is opgegroeid in de werkplaats van zijn vader en ook in de jaren ’80 en ’90 waren daar al Eendjes in onderhoud. Zijn vader heeft Johan van der Laan nog geholpen met het klaarmaken van een 2CV voor de race Peking-Parijs in 1997.

 

Daarnaast heeft Jan een voorliefde voor klassieke auto’s en heeft hij vele jaren ervaring met het restaureren en onderhouden van klassieke Lancia’s. Daarbij is Jan ook wel een beetje een Vreemde Eend in de automotive, dus dat komt mooi uit.


Wij focussen ons vooral op het rijden in de Eend. Denk aan het reguliere onderhoud, maar ook het vervangen van een compleet chassis, laswerk, reparaties aan het onderstel, vervangen van de koppeling, banden, wiellagers, inbouwen elektronische ontsteking etc., etc.

 

Daarbij hebben wij regelmatig Eendjes te koop voor mensen die ook begrijpen dat het rijden in een Eend een bepaalde mentaliteit vereist en dat een Eendje nu eenmaal wat aandacht nodig heeft. Dus Eendjes met roest en deukjes zijn bij ons van harte welkom. Het gaat ons met name om de techniek.

 

Verder kijken wij natuurlijk ook vooruit. Het elektrificeren van een Eend hoort in de toekomst zeker tot de mogelijkheden. Voor nu zijn de kosten gewoon nog te hoog, maar het heeft zeker onze aandacht!

 

Dus heeft u een Eend of zoekt u een Eend en bent u opzoek naar een betrouwbaar adres? Neem dan gerust vrijblijvend contact met Jan op.