Erkend Duurzaam

Auto Totaal Houten is een formeel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt

uitgereikt door het INSTITUUT VOOR DUURZAME MOBILITEIT (IvDM) en is het bewijs dat het bedrijf in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

 

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk voor Auto Totaal Houten? “Wij hebben maatschappelijk

verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat

betekent dat wij bijvoorbeeld klanten adviseren om stille en zuinige banden te kopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere materialen. We hebben 100% groene stroom en gaan zuinig om met energie. Echter, daar houdt het niet op. Ook kijken we naar onze leveranciers of zij duurzaam bezig zijn. Motiveren wij klanten om gebruik te maken van alternatieven zoals revisie onderdelen en hebben wij zuinige leenauto’s en een tiental leenfietsen.”

 

Ook als werkgever zijn de zaken op orde.Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden.

 

Duurzaam bezig zijn houdt ook in dat je kijkt naar je omgeving. Zo doen wij zo veel mogelijk zaken met lokale aanbieders en sponseren wij de Plus Bus en de Dierenambulance Houten. Verder hebben wij in huis een opleidingscentrum voor onze monteurs. Hierdoor hopen wij de kennis die nu en in de toekomst nodig is om mobiliteit te waarborgen wordt overgedragen en doorgegeven.

 

Meer informatie over Erkend Duurzaam vindt u op de website: www.erkendduurzaam.nl