Winterbanden

Als de temperatuur onder de 7°C daalt, is het tijd om met winterbanden te gaan rijden. Uw zomerbanden zijn bij deze temperatuur minder prestatiegericht en slijten sneller.


Wij adviseren u daarom om uw banden te (laten) wisselen wanneer de temperatuur zakt naar de 10°C.

 

Waarom winterbanden?

Winterbanden hebben rubberen verbindingen die zacht blijven bij lage temperaturen en een sterk gegroefde profieldiepte, die voor de meest optimale prestaties zorgt op koude en natte wegen.

Bandenhotel

In ons bandenhotel slaan wij uw banden op voor €27,50 per seizoen, €55,- op jaarbasis. U hoeft niet meer zelf met uw banden te sjouwen of ze in de schuur op te slaan. Wij zorgen ervoor dat ze op de juiste manier bewaard worden, waardoor ze niet vervormen. Uiteraard zijn uw banden bij ons verzekerd.

Wintersport
In Nederland zijn winterbanden wettelijk niet verplicht. In sommige andere landen wel, dus let op wanneer u op winter(sport)vakantie gaat naar het buitenland. Zorg ervoor dat u de wetgeving van uw vakantie bestemming nakijkt, voordat u de grens oversteekt. Vergeet u daarbij ook de wintercheck niet? Zo gaat u goed voorbereid op vakantie!

 

Bandenspanning
Wij adviseren om maandelijks uw bandenspanning te controleren. Dit is belangrijk voor een goede wegligging, vermindert het brandstofgebruik en de slijtage aan uw banden. Pas de bandenspanning ook aan in een koude omgeving. De temperatuur heeft een directe invloed op banden. Als de temperatuur daalt, neemt ook de bandenspanning af. Te lage bandenspanning kan invloed hebben op uw rijprestaties. Bijvoorbeeld: wanneer een band een bandenspanning van 2 bar heeft bij 20°C, dan is de bandenspanning 1,8 bar zijn bij 0°C.

 

Wij wensen u een fijne winter toe!