Advies voor de warme dagen

Waar moet je op letten bij warm weer? Wij geven graag een aantal tips.

 

Was de auto niet in de volle zon

Het lijkt zo'n goed idee, even de auto wassen in de warme zon. De zon zorgt ervoor dat de shampoo te snel opdroogt. De shampoo kan dan inbranden en de lak beschadigen. Was de auto dus in de schaduw.

 

Wees lief voor de lak

Was de auto met een autoshampoo. Dreft of allesreiniger ontvetten goed, maar iets té goed. De wax-laag/laklaag van de auto beschadigen hierdoor. Af en toe de auto waxen beschermt de lak en geeft de auto een mooie glans. Advies nodig over shampoo of wax, loop gerust even binnen, wij helpen graag. 

 

Aircosysteem
In de zomer gebruik je de airco vaker. Voor een goed werkende airco is een aircoservicebeurt een keer per twee jaar sterk aan te raden. Laat daarnaast de airco ook een keer per twee jaar reinigen, zodat schimmels en bacteriën verwijderd worden. 

 

Insecten

Zorg voor voldoende ruitenvloeistof in de auto. Gaan de insecten niet van de ruit of zitten er veel insecten op de auto, gebruik dan insectfree eventueel met een power sponge van turtle wax om ze te verwijderen.

 

Extra gemak

Gebruik een voorruitfolie om de auto wat koeler te houden. Meestal zijn we in de zomer iets luchtiger gekleed, een gordelbeschermhoes kan dan voorkomen dat de gordel snijdt. Plaats een kleine koelbox achterin de auto om drankjes onderweg koel te houden op wat langere ritten of een dagje strand. 

 

Waarschuwing

Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing van alle producten die je gebruikt.